Osallistu

Ilmoita havainnot kevätseurantalajeista Luonto-Liittoon. Yksittäinenkin havainto on tärkeä! Havaintoja voit ilmoittaa monella tavalla:1. Nettilomake

Sähköinen havaintolomake on osoitteessa www.kevatseuranta.luomus.fi (OBS på svenska!). Jos tallennat oman lomakkeesi internet-selaimesi kirjanmerkkeihin/suosikkeihin, voit käyttää samaa lomaketta koko kevään ja lähettää uusia havaintoja aina kun niitä tulee.


2. Paperilomake

Lomakkeen voit tulostaa itse.

Lomakkeita voi kevään alussa myös tilata Luonto-Liitosta. Lomakkeita voi tilata ilmaiseksi tiettyyn rajaan asti (Kevätseuranta lapsille 18 kpl), minkä jälkeen materiaalista peritään postituskulut.


Painetut lomakkeet ovat keväältä 2017 loppuneet. Emme valitettavasti voi toimittaa uusia tilauksia.


Palauta lomake 31.7. mennessä osoitteeseen

Luonto-Liitto / Kevätseuranta, Annankatu 26 A 5 krs, 00100, Helsinki


Keräämme kahdenlaisia havaintoja. Ensihavaintoja eli kevään ensimmäisen havainnon päivämääriä voit kirjata milloin vain kevään aikana. Lajien runsautta arvioidaan kaksiportaisella asteikolla erityisinä kevätseurantaviikonloppuina kahden viikon välein. Katso tarkemmat ohjeet havaintojen ilmoittamiseen täältä.

Jos ilmoitat havaintosi netissä heti kevätseurantaviikonlopun jälkeen, tiedot ehtivät mukaan Ylen aamu-tv:n kevätkatsaukseen, joka lähetetään aina seurantaviikonlopun jälkeisenä torstaina TV1:ssä n. klo 8.15.

Jos haluat osallistua yllätyspalkintojen arvontaan, muista antaa myös nimesi ja yhteystietosi, kun lähetät havaintoja (koskee kaikkia lähetystapoja)!Kevätseuranta lapsille

Kevätseuranta lapsille-lomakkeen voit myös tulostaa itse: lasten-kevatseuranta-2017-netti  tai tilata Luonto-Liitosta. (Huom! painettu materiaali on loppu kevään 2017 osalta.)

  • tilaus postitse: materiaalit(at)luontoliitto.fi, puh. 09 68 444 230

Yksi kommentti artikkeliin ”Osallistu

Kommentointi on suljettu.